ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Зубко:«Урядовий комітет ухвалив рішення щодо монетизації субсидій на рівні ТКЕ»

Зубко:«Урядовий комітет ухвалив рішення щодо монетизації субсидій на рівні ТКЕ»

Урядовий комітет ухвалив глобальне рішення щодо монетизації субсидій на рівні теплопостачальних підприємств, це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко
Урядовий комітет ухвалив глобальне рішення щодо монетизації субсидій на рівні теплопостачальних підприємств, це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці Facebook вчора.
 
На думку Геннадія Зубко, Україна зробила великий крок уперед.
"Уперше в історії прибираються клірингові розрахунки, скасовуються протоколи, а підприємствам, які надають послуги, будуть спрямовуватись живі кошти за субсидіями. Йде у минуле радянська система розрахунків, яка існувала у країні 25 років", - написав міністр.
 
За його словами, це – основа для подальшої монетизації субсидій українським родинам, реформування ринків газу, тепла і системи соціальної допомоги населенню.
 
"Це рішення необхідне Україні для інтеграції у європейське енергетичне співтовариство. Згідно розробленої нами Концепції, реформування сектору теплопостачання та монетизація субсидій є основою інвестиційної привабливості та відновлення інфраструктури теплопостачання по всій країні", - зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, команда Мінрегіону разом із колегами зі Світового Банку, МФК, МВФ, ЄС, ЄБРР та Мінфін більше, ніж півроку працювали над вдосконалення монетизації системи субсидій. 

 
Коментарі (0)