ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗупинки Полтавської області «поринули» у мистецтво

Зупинки Полтавської області «поринули» у мистецтво

Пасажирів, що проїжджають Полтавскою областю, чекає приємний сюрприз. Місцевий художник наніс на поверхні сірих зупинок малюнки з пейзажами населених пунктів, поруч з якими вони розташовані.

На автомобільній дорозі загального користування державного значення М-22 Полтава-Олександрія 14 зупинок стали художньо-вбраними. Місцевий митець уособив в них увесь колорит населених пунктів, поруч з якими вони розташовані. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Художник вже близько 3 років розфарбовує автопавільйони області, зображуючи на сірих стінах історичні сцени та мальовничі пейзажі рідного краю. За його словами, робота над однією композицією займає близько 9-10 днів, а в її основі – особливості, притаманні тому селу, де розташоване «полотно» майстра.

 «Наприклад, у Кунцево є ГЕС, куди я їздив, фотографував, а потім і відтворив на місцевій зупинці», – розповів художник.
 
«Цьогоріч митець планує розписати ще 2 зупинки у селі Первомайське Машівського району та селі Ливенське Новосанжарського району, адже роботи полтавського художника стали до смаку не лише місцевим жителям, а й мандрівникам, які прямуючі цією дорогою зупиняються задля фото», – йдеться в повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 17 червня один з підземних переходів по проспекту 40-річчя Жовтня, що у Голосіївському районі Києва, розфарбували кольорами українського прапору.
 
Коментарі (0)