ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗвільнено двох заступників міністра енергетики - Кабмін

Звільнено двох заступників міністра енергетики - Кабмін

Кабинет министров Украины принял решение уволить Юрия Бойко и Александра Зорина с должностей заместителей министра энергетики. Юрий Бойко курировал электроэнергетический сектор, а Александр Зорин - угледобывающий.
Вчора, 17 травня, Кабінет міністрів України прийняв рішення звільнити Юрія Бойка та Олександра Зоріна з посад заступників міністра енергетики.
 
Про це йдеться в постановах Кабінету міністрів України опрелюднених на сайті Уряду.
 
Юрій Бойко курував електроенергетичний сектор, а Олександр Зорін – вуглевидобувний.
 
Згідно з документами, обох чиновників звільнили за поданням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.
 
Олександр Зорін працював заступником голови Міненергетики з 15 липня 2020 року. Тоді як Юрій Бойко обіймав цю посаду з 6 травня 2020 року.
 
При цьому останній в період з 20 листопада по 21 грудня 2020 року тимчасово виконував обов’язки міністра.
 
Нагадаємо, раніше Юрій Бойко заявляв, що починаючи з 1 липня 2021 року буде прийнято постанову, яка змінить ціни на електроенергію в бік значного їх збільшення. Причинами є те, що реальна вартість електрики куди як вище тієї, що встановила держава.
 
За його словами, на сьогодні при ціні для населення в 1,68 гривні за кВт*год реальна вартість електрики коливається від 2,6 до 4 гривень за кВт*год залежно від регіону. Цей тариф не покриває реальних витрат на забезпечення населення електричному.
 

Юрій Бойко навів приклад, що ціна на електрику повинна становити в Київській та Дніпропетровській областях - 2,6-2,96 гривні за кВт*год, в Івано-Франківській та Луганській областях – 3,7-4 гривень за кВт*год. 

 
Коментарі (0)