ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Комунальники Запоріжжя згадали про кладовища

Комунальники Запоріжжя згадали про кладовища

Силами комунальних підприємств прибирання цих територій проводиться вперше. До цього часу наведенням порядку на безгоспних кладовищах займалися самі городяни.

Усього в Запоріжжі налічується 11 безгоспних кладовищ. Силами комунальних підприємств прибирання цих територій проводиться вперше. До цього часу наведенням порядку на безгоспних кладовищах займалися самі городяни.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької міськради.

«Неприпустимо, що на території міста існують так звані «безгоспні» кладовища. Там місця поховань рідних і близьких наших городян, значить, ми повинні звернути увагу на стан цих територій. Завдання міської влади: зробити процес збереження пам'яті в Запоріжжі цивілізованим», - так позначив позицію влади мер Запоріжжя Олександр Сін.

Цього року за розпорядженням міського голови Запоріжжя, території безгоспних кладовищ включені до переліку об'єктів загальноміського плану збирання. У вихідні дні прибирання проводилася на безгоспних кладовищах Орджонікідзевського та Ленінського районів. Працівники СКП «Запорізька ритуальна служба» займалися обрізанням дерев, очищали територію від сміття, старого листя і т.д. Участь у прибиранні кладовищ так само брали приватні підприємства, які працюють на ринку ритуальних послуг і запорожці, які приводили в порядок місця поховань своїх рідних і близьких.

Спільними зусиллями протягом двох днів наведений порядок на шести цвинтарях. Начальник СКП «Запорізька ритуальна служба» Олександр Кітель нагадав, що роботи по наведенню порядку на безгоспних кладовищах будуть продовжені і в майбутні вихідні дні.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)