ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Ігри з пташиним сміттям влетіли державі у копійку

Ігри з пташиним сміттям влетіли державі у копійку

Розмір збитку, завданого звалищем пташиного посліду з птахофабрики в Сімферопольському районі Криму, склав 41,5 тис. грн.

Розмір збитку, завданого звалищем пташиного посліду з птахофабрики в Сімферопольському районі Криму, склав 41,5 тис. грн.

 Про це «У.К.» повідомили в прес-службі прокуратури Криму.
 
Сума збитку була встановлена в ході перевірки фахівцями Республіканського комітету Криму з охорони навколишнього природного середовища. Наразі комітетом готується претензія до птахофабрики про відшкодування шкоди.
 
Встановлено, що підприємством укладені договори про переробку відходів та їх вивезення, тому порушення зі складенням посліду будуть усунені.
 
Як повідомлялося, в Сімферопольському районі через неможливість використання суперечливих сховищ пташиного посліду птахофабрика стала вивозити сміття на землі своєї власності. Раніше прокуратура також фіксувала факти забруднення земель підприємством.
 
У 2009 році в результаті конфлікту між підприємствами «Південна Холдинг» і «Південна» в Сімферопольському районі були перекриті дороги для вивезення пташиного посліду з пташників підприємства «Південна Холдинг» в селі Перово, що призвело до складення посліду у невстановленому місці та забруднення земель.
 
 
Коментарі (0)