ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Янукович ще не визначився з долею ГТС

Янукович ще не визначився з долею ГТС

Для України залишається пріоритетом створення спільно з Росією та іншими партнерами консорціуму з експлуатації, модернізації та розвитку української газотранспортної системи.

Віктор Янукович повідомив, що Україна у питанні експлуатації своєї газотранспортної системи розглядає й інші шляхи, крім створення консорціуму. Про це Президент заявив у своєму виступі на Ялтинській щорічній зустрічі YES, інформує прес-служба. 

«Ми також розглядаємо й інші шляхи спільної з нашими партнерами експлуатації ГТС, враховуючи зростаючі потреби країн Європейського Союзу у природному газі», - наголосив Президент. 

Водночас Янукович підкреслив, що для України залишається пріоритетом створення спільно з Росією та іншими партнерами консорціуму з експлуатації, модернізації та розвитку української газотранспортної системи.

Про консорціум він почав говорити у контексті розвитку відносин України і Туреччини в енергетичній сфері. 

Крім того, Президент підкреслив, що в України і Туреччини є гарні перспективи співпраці щодо забезпечення енергетичної безпеки в регіоні. 

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», Президент України Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган підписали документи до Міжурядової угоди про організацію міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення.

 

 
Коментарі (0)