ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання ЄБРР «зіллє» гроші у Ялтинський водоканал

ЄБРР «зіллє» гроші у Ялтинський водоканал

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підтвердив готовність надати кредит на реалізацію інвестиційного проекту по реконструкції потужностей Ялтинського водоканалу.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) підтвердив готовність надати кредит на реалізацію інвестиційного проекту по реконструкції потужностей Ялтинського водоканалу. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Ради містрів АРК. 

У рамках підготовки інвестпроекту Рада міністрів Криму спільно з представниками ЄБРР остаточно погодили тексти кредитного договору та угоди з надання гранту з боку Шведського міжнародного агентства з розвитку та співробітництва (SIDA). «Підтримка таких соціально значущих інвестиційних проектів з боку міжнародних фінансових організацій дозволяє говорити про зростаючу інвестиційну привабливість Криму і є потужним стимулом для динамічного розвитку регіону», - зазначив Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов. 

У свою чергу радник глави виконавчої влади республіки Олексій Страродубов додав, щопідготовка до реалізації даного проекту тривала кілька років. «Тільки за останній рік, завдяки конструктивній позиції Ради міністрів, вдалося вирішити це питання. В ході спільної роботи з кримським урядом кредитний комітет і рада директорів ЄБРР прийняли позитивне рішення щодо надання фінансів на модернізацію Ялтинського водоканалу. Це перший подібний проект у Криму», - сказав Олексій Стародубов. 

Загальна вартість інвестпроекту з реконструкції Ялтинського водоканалу оцінюється в 15 млн євро, з яких 10 млн євро виділить ЄБРР, 5 млн євро безоплатно (у вигляді гранту) - Шведське агентство SIDA.

 
Коментарі (0)