ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ Харків'янам перераховують тариф на вивезення сміття

Харків'янам перераховують тариф на вивезення сміття

Ряду категорій населення провадиться перерахунок тарифу на вивезення сміття

Ряду категорій населення провадиться перерахунок тарифу на вивезення сміття.

Про це сьогодні, 3 травня, повідомив директор Департаменту житлового господарства Харківської міської ради Роман Нехорошков,інформує прес-служба міськради. 

За його інформацією, тариф буде перерахованих за двома основними напрямками: для тих, хто не проживає за адресою прописки (що знаходяться за межами України, в місцях позбавлення волі, у морських рейдах і т.д) і для тих, кому послуга не була надана і була надана в неповному (невідповідному, несвоєчасному) вигляді.

На сьогодні, зазначив Роман Нехорошков, існує 28 категорій, які мають житлові пільги. У тому випадку, коли житель Харкова має можливість отримання відразу декількох пільг, йому надається право вибрати найбільш економічно вигідну для нього пільгу.

Як уточнив директор Департаменту, комунальне підприємство «Комплекс з вивозу побутових відходів» розробило інструкцію щодо перерахунку тарифу; від громадян уже надходять заяви про перерахунок тарифу. Так, на сьогоднішній день від споживачів вже отримано 1,5 тисячі заяв.

У тому випадку, якщо послуга не була надана, на місце виїжджає комісія у складі фахівців комунальних підприємств «Харківблагоустрій», «Жилкомсервіс», яка підтверджують факт невивезення, а потім здійснює перерахунок. Акт претензії від споживача має бути розглянутий протягом 1 дня з моменту подачі.

Роман Нехорошков підкреслив, що за останні 3 місяці претензій від споживачів майже не було.

Він також повідомив, що мобілізація по платежах за вивезення ТПВ за березень місяць склала 68%. 

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)