ГоловнаНовини ЖКГБудівництво Ковель взявся за дороги

Ковель взявся за дороги

Впродовж цього року у Ковелі значно збільшилась кількість асфальтованих доріг. Їх влаштовано у кількох мікрорайонах з приватною забудовою, де десятки років дороги були ґрунтовими.

Впродовж цього року у Ковелі значно збільшилась кількість асфальтованих доріг. Їх влаштовано у кількох мікрорайонах з приватною забудовою, де десятки років дороги були ґрунтовими. 

Сьогодні місто залізничників має 97 кілометрів асфальтового покриття на проїжджих частинах, а це 57% від їх загальної протяжності. Для районного центру – це досить вагомий результат, хоча за площею Ковель і сьогодні є найбільшим містом Волині – 47,3 кв.км. 

У Ковелі не лише будуються нові дороги, а й поліпшується якість дорожнього покриття на уже існуючих. Цього року удвічі більше коштів буде використано на будівництво, ремонт і реконструкцію доріг, аніж торік. А це – 21 млн грн. Частина цих коштів уже освоєна. Зараз дорожньо-будівельні організації продовжують працювати на 15-ти вулицях міста. Зокрема, на Володимирській, М.Левицького, Б.Хмельницького, І.Губи та ін. Загалом впродовж року буде проведено роботи ще на 57. Зокрема, капітальний ремонт здійснено на Загородній, Будищанській, Макаренка, Незалежності, Шевченка, Ветеранів, Гагаріна та ін. Влаштовано тротуари вздовж проїжджих частин вулиць Міцкевича та Фестивальної. 

Якість доріг – один із найважливіших складових благоустрою. Саме це відіграло значну роль в отриманні містом визнання на державному рівні - Ковель вкотре ставав переможцем всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку». 

Важливим елементом благоустрою, необхідним для безпеки дорожнього руху та зручності мешканців у вечірній та нічний час, є облаштування вуличного освітлення. На ці потреби у 2012 році заплановано майже 100 тисяч гривень. На сьогодні освоєно понад 35 тисяч. Розпочато реконструкцію освітлення на Пирогова, Грушевського та Незалежності. Заплановано реконструювати освітлення ще на п’яти вулицях міста. 

Джерело – Волинська правда

 
Коментарі (0)