ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання «Кременчукводоканал» впроваджує в життя енергозберігаючі технології

«Кременчукводоканал» впроваджує в життя енергозберігаючі технології

КП «Кременчукводоканал» отримав кредит від Світового банку у сумі 6,7 млн грн доларів на заміну енергоємного обладнання.

За інформацією генерального директора КП «Кременчукводоканал» Віктора Солодяшкіна, сьогодні підприємство веде активну роботу щодо впровадження в життя енергозберігаючих технологій.  КП «Кременчукводоканал» отримав кредит від Світового банку у сумі 6,7 млн грн доларів на заміну енергоємного обладнання. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КП «Кременчукводоканал».

Перший крок у цьому напрямку зробили у минулому році, встановивши 11 підвищуючих насосних станцій, що дозволило вирішити питання щодо  цілодобового забезпечення водою 43 житлових будинків. Як зазначає керівник міськводоканалу,  це дасть можливість економити  близько 100 тис. грн в рік.

В кінці минулого року підприємством проведені тендери на заміну енергоємного обладнання на водоочисній станції, на станції  перекачки стоків. У цьому році буде проведено тендер з реконструкції каналізаційних очисних споруд лівобережної частини міста. Завершити впровадження всіх заходів планують наприкінці 2012 або на початку 2013 року.

Генеральний директор КП «Кременчукводоканал» Віктор Солодяшкін розраховує, що нове обладнання  дозволить економити 30% електроенергії.

Сьогодні підприємство обслуговує  172 тис. абонентів, з них 168 тис. -  населення.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)