ГоловнаКоментаріВодопостачання Кримчани ризикують жити без води роками

Кримчани ризикують жити без води роками

Щоб Крим став незалежним у водному питанні, потрібні роки і мільйони доларів. На півострові підрахували, що від нестачі води республіку врятують близько двох десятків нових водосховищ і терпіння.

На вирішення водних проблем Криму потрібно 19 водосховищ, а це 5 років і більше 466 млн дол. Про це заявив голова Республіканського комітету з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Ігор Вайль

У республіканському комітеті з питань водогосподарського будівництва та зрошуваного землеробства підрахували, що на реконструкцію Північно-Кримського каналу потрібно приблизно 16 млрд рублів (близько 466 млн дол.) і при наявності коштів на проведення всіх робіт піде близько п'яти років.

«Крім того, займатися ремонтом каналу можна тільки з жовтня по березень, коли в його руслі немає води», - уточнив пан Вайль.
 
 
Раніше голова Рескомводгоспу заявив, що Крим може зовсім відмовитися від використання Північно-Кримського каналу. Для реалізації проекту на території регіону слід побудувати 19 водосховищ і наповнювати їх водою з підземних джерел
 
Нагадаємо, влада Криму очікує початку поставок води з України в найближчий час, але ціна буде неприйнятною. За словами голови Держради Республіки Крим Володимира Константинова, зараз українська сторона ставить на Північно-Кримському каналі лічильники води. За наявною інформацією, ціна на воду складе від 1 до 3 гривень проти 6 копійок до перекриття каналу.
 
Коментарі (0)