ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчани оминуть водного дисбалансу

Кримчани оминуть водного дисбалансу

Кримчан запевняють, що перекидання води з передгірних водосховищ і буріння свердловин в Старому Криму безпечні та не спровокують порушення водного балансу.

Перекидання води з Тайганського і Білогірського водосховищ у Феодосійський регіон, і буріння свердловин в Старому Криму не викличе порушення водного балансу на півострові. Про це заявив голова Республіканського комітету Криму з водогосподарського будівництва і зрошуваного землеробства Ігор Вайль, - повідомляє «Криминформ».

Він підкреслив, що всі роботи були проведені з дотриманням екологічних норм. Розроблена технологічна карта, а диспетчери контролюють подачу води протягом всього маршруту.

«Найстрашніше, що могло статися - це підтоплення деяких територій, які знаходяться вздовж русла річки Біюк-Карасу. Тому в перший тиждень для контролю ситуації були виставлені спостерігачі практично через кожен кілометр», - зазначив голова Рескомводгоспу.

За його словами, не представляє екологічної небезпеки і буріння водяних свердловин в Старому Криму.

«Буріння є дуже складним процесом і здійснюється лише з погодження всіх інстанцій. Для вирішення цього питання зараз працює урядова група з залученням федеральних фахівців», - запевнив пан Вайль і додав, що наразі Старий Крим повністю забезпечений водою.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше пан Вайль заявляв, що якість води з передгірних водосховищ перевершує якість води з Дніпра.

 
Коментарі (0)