ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Львів’ян закликають укладати угоди на вивіз сміття

Львів’ян закликають укладати угоди на вивіз сміття

До Великодніх свят заплановано повністю укласти угоди мешканців з перевізником на вивезення сміття у районі вул. Дорога Кривчицька, вул. Старознесенська та прилеглих до них вулиць.
У Львові продовжують укладати угоди з мешканцями приватного сектору на вивезення сміття. Зокрема, у Личаківському районі станом на сьогодні перевізником укладено понад 70% угод з мешканцями приватних будинків на вул. Старознесенська.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ЛМР.
 
«Проаналізувавши в кінці минулого року ситуацію з вивезенням сміття по ЛКП «№507» та ЛКП «За Замком», на території яких розміщено понад 2 тис. будинків приватного сектору, ми побачили, що 5-7 % мешканців уклали угоди на вивезення сміття.
 
Виходить, що у людей, які живуть у м. Львові, користуються всіма послугами, склалась така думка, що вони не зобов’язані платити за вивезення сміття. Це накопичення падає на кишені власників будинків, які оплачують за цю послугу», – розповідає заступник голови Личаківської РА з питань житлово-комунального господарства Іван Коркішко.
 
Він розповів, що до Великодніх свят заплановано повністю укласти угоди мешканців з перевізником на вивезення сміття у районі вул. Дорога Кривчицька, вул. Старознесенська та прилеглих до них вулиць. Станом на сьогодні перевізником укладено 70% угод з мешканцями приватних будинків на вул. Старознесенська.
 
«Ми плануємо до Великодніх свят охопити більшу частину цього масиву з вивезення сміття з приватного сектору. Більшість людей з розумінням підходять до цієї ситуації. Кошти є невеликі, і люди розуміють, що за вивезення сміття потрібно платити.
 
Перевізником, який працює в цьому районі, є фірма «Ком-Еко-Львів». Зараз ми роздали вже на більшості вулиць двосторонні угоди, люди їх вивчають. Один примірник залишається у мешканців, другий повертається безпосередньо перевізнику.
 
Загалом понад 2 тис. приватних будинків знаходиться в цьому житловому масиві. Сьогодні близько 50% з них уклали угоди», – додає заступник голови Личаківської РА з питань житлово-комунального господарства Іван Коркішко.
 
За його словами, наразі сміття збирається нерозподілено. Як закінчимо укладання угод і роздамо безпосередньо на кожне подвір’я по пластиковому контейнеру ємністю 110 або 240 літрів, ми плануємо по вулицях розставити контейнери для роздільного збору сміття, щоб люди звикли, що в себе вони будуть тримати тільки побутове сміття, а туди виноситимуть окремо», – розповів комерційний директор ТзОВ «Ком-Еко-Львів» Василь Киричук.
 
Він зазначив, що відповідно до норм накопичення, які прийняла Львівська міська рада від 30.09.2011 року, вивезення сміття коштує орієнтовно 6 грн з людини в місяць.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)