ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоМешканців смт Коцюбинське «заманюють» до Києва низькими тарифами

Мешканців смт Коцюбинське «заманюють» до Києва низькими тарифами

Раніше судово-землевпорядна експертиза підтвердила, що землі смт Коцюбинське є територією Києва. 5 квітня Київрада відмовилася збільшити смт Коцюбинське за рахунок Беличанського лісу Києва.

Депутати Київради направили звернення до Президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина і Кабінету Міністрів України щодо розширення меж Києва шляхом приєднання смт Коцюбинське. За затвердження даного рішення проголосували 92 з 104 присутніх на засіданні 26 квітня депутатів Київради.

Як пояснив журналістам голова тимчасової контрольної комісії Київради з вивчення ситуації навколо розширення меж смт Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду Києва Денис Москаль, «такий мегаполіс, як Київ, повинен розвиватися в тому числі за рахунок прилеглих селищ, як це було у свій час з селом Троєщина. До того ж, ставши киянами, жителі Коцюбинського виграють в економічному плані і, зокрема, отримають нижчі тарифи на опалення і проїзд від Коцюбинського у Київ, адже це буде міський маршрут, а не міжміський, як зараз».

Крім того, він підкреслив, що на сьогоднішній день в Коцюбинському тарифи на тепло складають 10-12 грн за кв. м., що набагато вище, ніж у Києві. Також він нагадав, що Коцюбинська селищна рада у свій час всупереч вимогам законодавства передала у власність громадянам понад 70 га Беличанського лісу, і видала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для житлового будівництва загальною площею більше 700 га.

«Для того, щоб у деяких посадових осіб Коцюбинської селищної ради не виникало спокуси і далі збільшувати свою площу і роздавати столичний ліс, селище Коцюбинське варто включити в територію Києва, а сільську раду ліквідувати. Сподіваюся, вищі посадові особи держави підтримають цю ініціативу», - зазначив Москаль.

Нагадаємо, раніше судово-землевпорядна експертиза підтвердила, що землі смт Коцюбинське є територією Києва. 5 квітня Київрада відмовилася збільшити смт Коцюбинське за рахунок Беличанського лісу Києва.

Джерело – РБК-України

 
Коментарі (0)