ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавство Мінрегіон переймається відходами

Мінрегіон переймається відходами

Передбачається зобов'язання укладати договори на послуги з вивезення побутових відходів та запровадження роздільного збирання побутових відходів, адекватної відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на VІІ щорічній конференції малих міст України представило два проекти Законів України щодо поводження з твердими побутовими відходами. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Мінрегіону. 

Законопроектами «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з побутовими відходами», передбачається підвищення ефективності дії законодавства у цій сфері. 

Зокрема, передбачається зобов'язання укладати договори на послуги з вивезення побутових відходів та запровадження роздільного збирання побутових відходів, адекватної відповідальності за правопорушення у сфері поводження з відходами, забезпечення надання послуг з вивезення побутових відходів відповідної якості. 

Учасники конференції обговорили проблеми та перспективи розвитку сфери поводження з побутовими відходами, ознайомилися з набутим досвідом і сучасними технологіями, обмінялись кращим досвідом роботи з муніципального розвитку та управління. Особливо наголошувалося на необхідності комплексного підходу до вирішення проблем поводження з побутовими відходами, першочерговость впровадження роздільного збору побутових відходів, сміттєсортувальних та сміттєпереробних технологій. Крім того, під час конференції відбулась виставка вітчизняного обладнання у сфері благоустрою та поводження з побутовими відходами.

 
Коментарі (1)
Александр
29 Червня 2012 p. 14:21
Они все совещаются, а Харькове Кернес заварил все мусоропроводы и наплевал на требования ДБН В.2.2-15-2005.