ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Модернізація столичної системи водопостачання затягне на 8 мільярдів гривень

Модернізація столичної системи водопостачання затягне на 8 мільярдів гривень

Для відновлення існуючих у Києві систем водопостачання необхідно вкладення інвестицій в дану сферу в розмірі близько 8 млрд грн.
Перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак вважає, що для відновлення існуючих у Києві систем водопостачання необхідно вкладення інвестицій в дану сферу в розмірі близько 8 млрд грн. Про це він повідомив в ході Київського інвестиційного форуму, передає кореспондент «У.К.».
 
«Якщо говорити про інвестиційний проект модернізації системи водопостачання та водовідведення в місті Києві, то ми оцінюємо необхідні інвестиції в розмірі майже 8 млрд грн. Це серйозні кошти й казати, що їх можна знайти у одного інвестора, ми розуміє, що це не так просто», - повідомив О.Мазурчак.
 
Він підкреслив, що на сьогодні протяжність водопровідних мереж в Києві складає більше 4 тис. км, каналізації - більше 2, 5 тис.км.
 
«Це величезний об'єкт, який потребує і  реформування і заміну і  реконструкцію», - зазначив О.Мазурчак.
 
Крім того, він підкреслив, що на сьогоднішній день вартість води в столиці тільки на 60% покриває витрати на її виробництво, а значить для того, щоб інвестування в дану сферу було виправдано «треба зробити все, щоб вирішити питання економії електроенергії».
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)