ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика Програми енергоефективності заощаджуватимуть до 40% газу

Програми енергоефективності заощаджуватимуть до 40% газу

Впровадження програм з енергоефективності в житлових будинків дозволить зекономити до 40% газу взимку та до 40% електроенергії влітку.
Впровадження програм з енергоефективності в житлових будинків дозволить зекономити до 40% газу взимку та до 40% електроенергії влітку. Про це в коментарі сказав заступник голови Комітету Верховної Ради комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.
 
«Коефіцієнт з теплопровідності у нас на сьогодні, на жаль, значно нижчий нормативного, тому для того, щоб комфортно себе почувати у приміщенні треба взимку подавати значно більше тепла, ніж у ті будинки, які мають нормальні коефіцієнти з енергоефективності, а влітку необхідно набагато більше використовувати кондиціонер для того, аби в квартирі було прохолодно. Тому програма енергоефективності повинна бути однією з пріоритетних для того, щоб довести житло до тих нормативів теплопровідності для того, аби у нас були значно нижче нормативи по тарифах», - сказав парламентарій.
 
Він висловив переконання, що в разі впровадження програм енергоефективності у будинках, що були побудовані за часів Радянського Союзу можна зекономити порядку 40% газу та до 40% по електроенергії влітку, якщо квартира обладнана системою охолодження повітря.
 
Нагадаємо, що народний депутат Ігор Лисов вважає причиною підвищення тарифів в Україні зависоку ціна на енергоносії. 
 
«На сьогодні через те, що застосовуються старі технології, комунікації знаходяться в поганому стані, без реконструкції великі кошти витрачаються на доведення до нормативних показників подачі води, електроенергії тощо. Саме тому  витрати на  отримання одиниці електроенергії, одиниці питної води невиправдані. Це перша причина підвищення», – зазначив І.Лисов.
 
Джерело -  УНН
 
Коментарі (0)