ГоловнаВибір редакціїБудівництво Столичні будинки підуть «під знос»

Столичні будинки підуть «під знос»

Мають намір знести 25 будинків, а на їх місці звести естакаду і розширити до шести смуг виїзд з проспекту Науки.

Столична влада планує до кінця року розпочати відселяти приватний сектор на проспекті Науки через будівництво нової розв'язки. 

Зокрема, мають намір знести 25 будинків, а на їх місці звести естакаду і розширити до шести смуг виїзд з проспекту Науки. 

Друга черга розв'язки на проспекті Науки передбачає будівництво над залізничним полотном двох естакад, які з'єднають проспект Науки і Столичне шосе. 

Першу чергу вже здали в минулому році – по сусідству побудували естакаду і прибрали світлофор.

«На примиканні проспекту Науки до Столичного шосе є переїзд, через це накопичуються великі затори. З появою естакади переїзд зникне, а для пішоходів ми побудуємо місток», — розповів заступник директора Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруджень Києва Микола Васильцов. 

Сам проспект на під'їзді до естакад розширять із двох до шести смуг і зроблять зручні заїзди на розв'язку із усіх вулиць. 

Вартість розв'язки становить 800 мільйонів гривень. Перші палі вже почали забивати, але роботи поки зупинилися – для того, щоб побудувати естакаду, потрібно знести 25 приватних будинків.

У дирекції кажуть: домовленість із більшістю жителів є. 

«Ми сподіваємося, що цього року нам виділять гроші на відселення й до Нового року ми зможемо почати готувати майданчик, щоб уже в наступному будувати. Зараз із жителями йдуть переговори», — додав Васильцов. 

Жителі вимагають компенсацію – квартири і гроші. 

Джерело - Сегодня

 
Коментарі (0)