ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Столична влада передумала будувати сміттєспалювальні заводи

Столична влада передумала будувати сміттєспалювальні заводи

КМДА планує цього року розпочати реконструкцію заводу «Енергія», в результаті чого його потужність зі спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) збільшиться більш ніж удвічі і становитиме 350 тис тонн на рік.

Київ відмовився від ідеї будівництва сміттєспалювального заводу, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.

«Ми відмовилися від цієї ідеї. У нас була виділена земельна ділянка біля ТЕЦ № 6, але там досить великий житловий масив, тому ми зняли це питання з порядку денного. По-перше, люди не сприймають, по-друге - досить дорого, Тому ми зараз на це не йдемо», - заявив О.Мазурчак.

Водночас КМДА розраховує на будівництво найближчим часом трьох сміттєпереробних заводів на території Київської області у рамках національного проекту «Чисте місто».

«Ми увійшли в національний проект і розраховуємо, що будемо разом з Київською областю будувати сміттєпереробні заводи на території області», - сказав він.

Крім того, КМДА планує цього року розпочати реконструкцію заводу «Енергія», в результаті чого його потужність зі спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) збільшиться більш ніж удвічі і становитиме 350 тис тонн на рік. Проект буде реалізовано спільно з Японією за рахунок коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом.

Загалом у Києві за рік утворюється 6,7 млн куб метрів ТПВ або 1,2 млн т. відходів з року в рік збільшується, тому що зростає кількість упаковки, чисельність населення в місті - це нормальний процес», - пояснив перший заступник голови КМДА.

Головним із захоронення відходів є полігон № 5, де утилізується десь половина всіх відходів, тобто десь близько 600 тис т на рік. Частину спалюють на заводі «Енергія», який обслуговує «Київенерго» - в 2011 році там було утилізовано 154 тис т, все інше вивозиться на полігони Київської області, зокрема, на полігон «Десна-2» (с. Рожів, Броварський район) відповідно до лімітів, які виділяють перевізникам.

Крім того, на полігоні № 6 в Пирогові утилізуються будівельні відходи. Також є сезонні відходи, наприклад, листя. Для них є спеціальні місця, де вони перегнивають, і виходить компост. Ці відходи не вивозять на полігони.

Джерело  - Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)