ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ Столичне ЖКГ «нахімічило» на 7 мільйонів

Столичне ЖКГ «нахімічило» на 7 мільйонів

Фахівці Державної фінансової інспекції в м. Києві під час проведення дев'яти контрольних заходів на підприємствах житлово-комунального господарства виявили ряд фінансових порушень на загальну суму 7,1 млн грн.

Фахівці Державної фінансової інспекції в м. Києві під час проведення дев'яти контрольних заходів на підприємствах житлово-комунального господарства виявили ряд фінансових порушень на загальну суму 7,1 млн грн, в т.ч. недоотримання фінансових ресурсів - 841,8 тис. грн, незаконні витрати – 1,2 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі відомства. 

Зокрема, КП «Управління житлового господарства» Дарницького району м. Києва та комунальне підприємство з експлуатації і ремонту житлового фонду «Житло-сервіс» отримали доходи від неліцензійної діяльності в загальній сумі 146,3 тис. грн та 1,5 млн грн відповідно, здійснюючи господарську діяльність у сфері виробництва теплової енергії та її постачання споживачам без ліцензії.

Завдяки вжитим заходам інспекторів Держфінінспекції в м. Києві, забезпечено усунення виявлених порушень на загальну суму 3,3 тис. грн. 

Окрім того, виявлено факти зайвого нарахування мешканцям до сплати за житлово-комунальні послуги, які не надавались (або надавались не в повному обсязі) коштів на суму понад 9 млн грн, а саме: дезінсекція (знищення шкідливих комах), обслуговування димовентиляційних каналів, технічне обслуговування та поточний ремонт систем протипожежної автоматики й димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем. Найбільші суми виявлені у Дарницькому (понад 2 млн грн) та Дніпровському (понад 6 млн грн) районах м. Києва, в останньому мешканцям вже зробили перерахунок на 5,5 млн грн.

 
Коментарі (0)