ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій У Черкасах сміттєзвалище перетворили на квітник

У Черкасах сміттєзвалище перетворили на квітник

За один день вдалося облаштувати газони, посадити близько тридцяти кущів спіреї та понад сотню кущів різноманітних квітів.

На вулиці Лісова Просіка у Черкасах стихійне сміттєзвалище, з котрим місто не могло впоратися протягом тривалого часу, у суботу 28 квітня перетворили на клумбу із квітами.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради.
 
«До мене звернулось Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ» із пропозицією облаштувати навпроти їхнього офісу квітник, – розповідає ініціатор всеміської акції «Перетворимо смітник на квітник», депутат міської ради Андрій Більда. – Незважаючи на присутність тут камер відеоспостереження, постійних рейдів муніципальної інспекції, несумлінні городяни все ж з дня на день складували сміття. Тому така акція чи не єдиний вихід врятувати місто від навал бруду. І наші попередні заходи вже довели, що на клумбу жителі все ж нічого не викидають».
 
За один день вдалося облаштувати газони, посадити близько тридцяти кущів спіреї та понад сотню кущів різноманітних квітів. Громадським активістам допомагали наводити лад комунальники та екологи міста, котрі завезли землю та прибрали звідти вантажівку сміття
 
Зазначимо, що такій ініціативі на Лісовій Просіці сприяли приклади перетворення смітників на квітники по вулиці Енгельса, Волкова та Гоголя. Ідея та втілення цього заходу в життя належить депутату Черкаської міської ради Андрію Більді. 

Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)