ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій У Харкові безкоштовно вивозитимуть відсортоване сміття

У Харкові безкоштовно вивозитимуть відсортоване сміття

Харківські фахівці вивчать словенський досвід роздільної тарифікації збирання й вивезення сортованих і змішаних твердих побутових відходів.

Харківські фахівці вивчать словенський досвід роздільної тарифікації збирання й вивезення сортованих і змішаних твердих побутових відходів.

Про це сьогодні, 24 квітня, повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес, інформує прес-служба. 

Він розповів, що в словенському місті-побратимі Марибор існує роздільна система плати за збирання твердих побутових відходів.

«На вулицях Марибора стоять контейнери з кришками різних кольорів, куди окремо складають скло, папір, жерсть. Ті місцеві жителі, які сортують сміття, узагалі не платять за його вивезення. Ті, хто викидає змішане сміття в загальний контейнер чорного кольору, платять за вивезення великі гроші. У людей є стимул сміття сортувати», - зазначив міський голова. 

Геннадій Кернес підкреслив, що дав доручення профільним департаментам та комунальним підприємствам у рамках партнерської угоди відрядити до Словенії своїх працівників, які займаються проблемами збирання та вивезення сміття, для обміну досвідом. 

«Ми розглянемо можливість створення такої системи в Харкові, але для цього нам потрібно зрозуміти, як це враховувати і як здійснювати контроль», - уточнив міський голова. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)