ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій У Вінниці «викорінюють» стихійні смітники

У Вінниці «викорінюють» стихійні смітники

За період роботи адміністрації було виявлено та ліквідовано 11 стихійних сміттєзвалищ.

За рік співробітники Правобережної адміністрації м. Вінниці ліквідували 11 стихійних сміттєзвалищ. За цей же період було складено більше 40 протоколів на громадян, які здійснюють торгівельну діяльність у невстановлених місцях.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Під час спільних рейдів, які проводились працівниками Правобережної адміністрації та Асоціації органів самоорганізації населення, було складено 27 протоколів щодо складування будівельних матеріалів на територіях загального користування, ще близько 10 протоколів складено на мешканців, в яких відсутні договори на вивіз твердих побутових відходів.

Крім того, на 23 підприємства, які «запустили» прилеглі території або ж мали порушення щодо прибирання сміття, було також складено протоколи, які потім передавались на розгляд адміністративної комісії.

а словами голови Правобережної адміністрації Юрія Бондаря, в цілому за минулий рік було проведено 21 засідання адмінкомісії, на розгляд якої надійшло близько 1,2 тисячі протоколів. «За результатами прийнятих рішень на майже тисячу громадян було накладено адміністративні штрафи на загальну суму понад 238 тисяч гривень. Із загальної кількості оштрафованих городян 806 добровільно сплатили адміністративні штрафи у встановлений законом термін, відтак загальна сума сплачених штрафів склала більш як 159 тисяч гривень» - повідомив Юрій Бондар.

Голова адміністрації Правобережжя вважає, що таке «повчання» мешканців має свої результати. «З кожним рейдом, який проводиться нашими співробітниками, представниками Асоціації самоорганізації населення, представниками КУП «Ековін» та співробітниками міліції, свідомість наших мешканців в питанні недопущення спалювання відходів рослинного походження зростає, - розповідає Юрій Бондар. - Кількість порушників правил благоустрою поступово зменшується, адже дешевше прибрати, ніж сплачувати штраф». В цілому за період роботи адміністрації було виявлено та ліквідовано 11 стихійних сміттєзвалищ.

Джерело – Вінниця Інфо

 
Коментарі (0)