ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереження Все більше кримчан отримють субсидії на ЖКП

Все більше кримчан отримють субсидії на ЖКП

Кількість кримських сімей, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг збільшилась майже на 20% порівняно з минулим роком.

Станом на 1 липня, субсидії на житлово-комунальні послуги отримують майже 20 тис. або 2,6% сімей, які проживають в Автономній Республіці Крим. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

За інформацією відомства, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість учасників у програмі житлових субсидій, збільшилася на 3,14 тис. сімей або на 19%. З початку поточного року субсидії населенню на житлово-комунальні послуги нараховано на суму майже 19 млн грн.

Також повідомляється, що субсидії на придбання скрапленого газу та твердого палива отримують 11 тис. сімей на суму 10 млн грн. У минулому році цей показник склав 6,8 тис. сімей на суму 6,8 млн грн.

Нагадаємо, минулого року призначення субсидій на придбання скрапленого газу та твердого палива здійснювалося в більш пізні терміни після затвердження Кабінетом Міністрів натуральних норм забезпечення населення скрапленим газом і твердим паливом, а також їх вартості. Оперативність призначення цього виду субсидії цього року в порівнянні з попереднім обумовлена зміною процедури визначення граничної вартості твердого палива і скрапленого газу для призначення пільг і субсидій. На виплату населенню субсидій на скраплений газ та тверде паливо направлено більше 4 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з початку цього року субсидій населенню Автономної Республіки Крим на житлово-комунальні послуги нараховано на суму понад 17 млн грн.

 
Коментарі (0)