ГоловнаНовини ЖКГТранспорт Вулицями Вінниці роз’їжджають «розмальовані» швейцарці

Вулицями Вінниці роз’їжджають «розмальовані» швейцарці

Вінниця майже повністю оновила свій трамвайний парк, отримавши від швейцарської сторони 116 трамваїв, а також запчастини та обладнання для їх експлуатації.

7 травня представники Швейцарського бюро співробітництва в Україні спільно із керівництвом міста та комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» офіційно оголосили про завершення проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці». 

Проект, який тривав понад п’ять років, передбачав технічну та фінансову допомогу Уряду Швейцарії з постачання до обласного центру трамваїв з м. Цюріх. Завдяки цьому Вінниця майже повністю оновила свій трамвайний парк, отримавши від швейцарської сторони 116 трамваїв, а також запчастини та обладнання для їх експлуатації. 

«Сьогодні ми завершуємо проект, який став можливим за підтримки наших швейцарських партнерів. Проект, який дозволив нам не тільки отримати технічну підтримку і заміну нашого трамвайного парку, а і розпочати розбудову всієї транспортної системи міста, спираючись на європейський досвід, - зазначив мер Вінниці Володимир Гройсман. - Ми забезпечили і будемо забезпечувати і в майбутньому якісну експлуатацію цюріхських трамваїв. Крім того, цей проект надав поштовх новому проекту з енергозбереження, який теж є надзвичайно важливим в реаліях сьогодення. Спираючись на цей проект, ми досягли ще більшої співпраці з Цюріхом і на сьогоднішній день дуже багато речей переймаємо саме з досвіду наших швейцарських колег і впроваджуємо у своїй роботі». 

За словами директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані, проект «Цюріхські трамваї для Вінниці» є надзвичайно важливим не лише для Вінниці, а й для Швейцарії.

«Це яскравий приклад плідної співпраці держави та міста, - підкреслив пан Бельтрані. - Проект став основою для подальшого співробітництва і по інших напрямках, зокрема, і щодо енергоефективності та енергозбереження. Ми і надалі будемо підтримувати ті проекти, які направлені на зменшення шкідливих викидів у атмосферу, захисту навколишнього середовища тощо. Я вдячний керівництву міста за підтримку проекту «Цюріхські трамваї для Вінниці» та компетентну співпрацю».

А на прощання з проектом вінницькі транспортники влаштували для швейцарських партнерів невеличкий парад трамваї біля депо. 

Джерело – ВінницяІнфо

 
Коментарі (0)