ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ Житомир збагатив бюджет на сорок три мільйони

Житомир збагатив бюджет на сорок три мільйони

За рахунок додаткового надходження власних коштів міський бюджет збільшився, зокрема бюджет розвитку на 7,4 млн грн.

За рахунок виділених державою коштів на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання та водовідведення, а також на теплову енергію, розв’язується проблема заборгованостікомунального підприємства «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію. На проведення таких розрахунків спрямовано 31,7 млн грн. Ще понад 500 тис. грн виділеноКП «Житомиртеплокомуненерго» для розрахунків за спожитий природний газ. 

За рахунок додаткового надходження власних коштів міський бюджет збільшився, зокрема бюджет розвитку на 7,4 млн грн. 

Ці кошти спрямовано на проведення ремонтних робіт по підготовці установ освіти до роботи в зимовий період, на що виділено майже 2 млн грн. Ще 274 тис. грн. призначено на заміну вікон у дитячому садочку № 59, де виховуються діти з особливими потребами.

1,2 млн грн виділено на потреби галузі «Охорона здоров'я», з яких майже 1 млн грн – на придбання сучасного високотехнологічного медичного обладнання, в тому числі стоматологічних установок для дитячої стоматполіклініки. 

На забезпечення безпеки руху, а саме: для встановлення світлофорних об'єктів та лежачих поліцейських на вулицях міста виділено 400 тис.грн.  

Кошти в сумі 2,5 млн грн внесено до статутного фонду КП «Житомирводоканал» для встановлення технологічних приладів обліку води та придбання матеріалів для проведення аварійних ремонтних робіт. Ще 1,4 млн грн за рахунок фонду охорони навколишнього природного середовища спрямовано «Житомирводоканалу» на придбання каналопромивочної машини «КРОТ». 

Прийнявши зміни до бюджету, депутати підтримали ініціативу мешканців вулиць Северина Наливайка, а також Західної і Островського, які об’єдналися для проведення водогону і мереж каналізації на своїх вулицях, і виділили кошти з міського бюджету в обсязі 250 та 65 тис. грн. відповідно. Мешканці вулиці Северина Наливайка зібрали 540 тис.грн власних коштів і поєднання цих ресурсів з коштами міського бюджету є гарним прикладом приватно-публічного партнерства для створення комфортних умов і покращення життя жителів міста.

Також за рахунок фонду охорони природи спрямовуються кошти на забезпечення протизсувних заходів для подальшої реконструкції літньої естради «Ракушка» у міському парку.

 
Коментарі (0)