ГоловнаНовини ЖКГБудівництво10% житла для малозабеспечених сплачуватиме держава - експерт

10% житла для малозабеспечених сплачуватиме держава - експерт

Водночас передбачено відселення старих та аварійних будинків, а також знесення застарілої індустріальної панельної 5-поверхової забудови.

Аналіз територіальних ресурсів у м. Києві підтверджує можливість будівництва нового житла обсягом 28,5 млн кв. м.

Про це поінформував керівник розробників нового Генплану Києва – начальник КО «Інститут Генерального плану м. Києва» Сергій Броневицький, повідомили у прес-службі інституту.

Проектом Генплану передбачено збільшення житлового фонду з 60 млн кв. м до 86,4 млн кв. м за рахунок як нового будівництва, так і комплексної реконструкції існуючого застарілого житла.

Передбачені: зміна функціонального призначення частини територій сільськогосподарського, промислового та спеціального призначення під житлово-громадську забудову; розміщення житлового будівництва переважно на правобережній частині міста (69%) та обмеження його обсягів на лівобережжі (31%); підвищення середньої поверховості житлового фонду за рахунок нового будівництва до 9 поверхів, а на вільних територіях та територіях комплексної реконструкції застарілого житлового фонду – до 16-23 поверхів.

Заплановані реконструкція, ремонт та санація із застосуванням поліпшених планувальних рішень та енергозберігаючих технологій 9-12-16 поверхових панельних житлових будинків.

Водночас передбачено відселення старих та аварійних будинків, а також знесення застарілої індустріальної панельної 5-поверхової забудови (2,05 млн кв. м).

Як зазначив Сергій Броневицький, близько 10 відсотків житла, яке надаватиметься для проживання малозабезпеченим верствам, що перебувають на квартирному обліку, має споруджуватися за бюджетні кошти.  Серед пропозицій, що надходять у процесі обговорення проекту Генплану Києва, - повертати місту земельні ділянки, відведені в існуючих мікрорайонах і  не освоєні протягом п’яти років. Запропоновано підготувати у складі Генерального плану Києва регламентну частину, яка встановить обов’язкові нормативи забудови міста щодо одночасного створення зелених зон, будівництва шкіл і дитсадків при забудові мікрорайонів.


Джерело - УНН

 
Коментарі (0)