ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереження15 тисяч сімей подали заявки на утеплення будинків

15 тисяч сімей подали заявки на утеплення будинків

У серпні 2020 року вартість усіх поданих до Фонду енергоефективності проєктів по Програмі «Енергодім» перевищила 1 мільярд гривень

У серпні 2020 року вартість усіх поданих до Фонду енергоефективності проєктів по Програмі «Енергодім» перевищила 1 мільярд гривень. Участь в проєктах бере більше 15,5 тисяч українських сімей. Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Загалом до Фонду надійшло 178 заявок, з яких 100 вже схвалені. Перші 500 учасників Програми з енергомодернізації будівель отримують додаткові +20% гранту.

«Ключовим завданням, яке стоїть перед Фондом в рамках проведення масштабної термомодернізації житлового фонду, є розвиток в Україні ефективного та обізнаного власника будівлі. Вважаю, що отримання гранту на термомодернізацію можна порівняти з практичним заліком, який підтверджує бажання та вміння співвласників будинку приймати відповідальні рішення, дбати про своє майно і правильно планувати витрати на його утримання. Отже, збільшення кількості учасників програми «Енергодім» свідчить про підвищення активності населення, бажання людей бути власником, а не тільки користувачем власного майна», – наголосив перший заступник міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Програма передбачає відшкодування:

20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн.) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб;

35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн.) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків;

40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.

Підтримка Фонду полягає у наданні грантів та запровадженні комплексних технічних рішень з енергоефективності будівель.

В результаті їх реалізації співвласники таких будівель зможуть не лише та заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту і якості свого життя.

 

 
Коментарі (0)