ГоловнаКолонкиКолонкиНафтогаз: ведеться кампанія, щоб залишити Україну енергетично залежною.

Нафтогаз: ведеться кампанія, щоб залишити Україну енергетично залежною.

Без модернізації обладнання про реальне освоєння морського шельфу годі мріяти – поклади нафти та газу залягають надто глибоко, і без нових бурових до них не дістатися.

Заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун, коментуючи закиди довкола закупівлі першої бурової установки, висловився про наступне:

- Деструктивними силами ведеться кампанія з недопущення використання шельфу Чорного моря для видобутку вуглеводнів. Тобто, ведеться кампанія, щоб залишити Україну енергетично залежною.

Без модернізації обладнання про реальне освоєння морського шельфу годі мріяти – поклади нафти та газу залягають надто глибоко, і без нових бурових до них не дістатися.

НАК «Нафтогаз України» залучив відому американську компанію Halliburton для проведення незалежного аудиту всіх процедур по цій буровій.

Згідно попереднього звіту Halliburton, компанія не знайшла відхилень від ринкових умов при закупівлі Україною першої бурової установки. За висновками Halliburton, початкова купівельна ціна бурової установки становить 248,5 млн. доларів, а решта коштів – 144,32 млн доларів - направлені на додаткове обладнання, послуги та доставку.

Вся процедура закупівлі бурової установки, її супроводження, технологічних процесів і безпосередньої роботи буде проводитися з незалежним аудитом Halliburton. Ми обіцяємо показати весь звіт незалежного аудиту.

При закупівлі другої бурової компанія «Нафтогаз» пішла на безпрецедентні заходи відкритості, і відкриття тендерних пропозицій учасників та вибір переможця конкурсу відбулося у присутності журналістів. Обіцяємо і в подальшому проводити таку ж роботу, говорити, що відбувається і скільки це коштує.

Ми не зупинимося в реалізації цієї програми, ми бачимо реальність її виконання і терміни.

За нашими прогнозами, протягом року після запуску бурової установки «Петро Годованець» вдасться збільшити видобуток газу на 1 мільярд кубометрів.

«Нафтогаз» і в подальшому залучатиме найсучасніші технології та новітню техніку для пошуку та видобутку вуглеводнів як на суші, так і на морі, щоб повністю забезпечити країну власними газом та нафтою.

Ми будемо і надалі закуповувати техніку завтрашнього дня і залучати компанії, щоб можна було разом застосовувати всі найновіші технології під час виконання програми з підвищення енергетичної незалежності України.

 
Коментарі (0)