ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВінницькі багатоповерхівкі «просканують» на теплові дірки

Вінницькі багатоповерхівкі «просканують» на теплові дірки

Швейцарська конфедерація виділить Вінниці 16,08 млн франків (176,196 млн. гривень) на реалізацію енергоеффективних проектів в системі надання житлово-комунальних послуг.

Керівник проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» IFC Гжегож Гайда передав Вінниці тепловізійну камеру «TESTO 882», за допомогою якої з 7 грудня вінницькі багатоповерхівки «скануватимуть» на предмет неефективного використання енергії та можливих недоліків у тепломережах будинку.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Цей прилад дозволить «сканувати» багатоповерхівки та одразу ж отримувати інформацію, де саме у будинку є місця, крізь які тепло із приміщень виходить назовні. Таким чином, можна буде вирішити питання стосовно першочергових заходів, необхідних для енергозбереження у тому чи іншому будинку (теплоізоляція будинку, заміна вікон, заміна мереж теплопостачання тощо).

В цілому для перевірки одного дев'ятиповерхового будинку за допомогою тепловізору витрачатиметься близько півтори години. «Цей інструмент є надзвичайно важливим для енергоаудитів. Він дозволить більш досконало вивчати проблематику нашої енергоефективності. Ми зможемо отримувати інформацію стосовно втрат теплової енергії, а отже і визначатися із заходами, які необхідні для покращення ситуації», - сказав мер Вінниці Володимир Гройсман.

Гайда зазначив, що питання енергозбереження і розвиток житлового сектору у Вінниці має належну увагу з боку міської влади, крім того, зростає розуміння самих мешканців щодо необхідності впровадження енергоефективних заходів. «У Вінниці ми маємо унікальну ситуацію, де розуміння співпраці, партнерських відносин та спільної роботи ми можемо бачити на практиці. Ми демонструємо, що економія тепла може відбуватися із користю як для мешканців, так і для підприємств. І у цьому напрямку Вінниця серед інших міст, які також беруть участь у проекті, є прикладом», - вважає керівник проекту «Енергофективність у житловому секторі України» IFC.

Нагадаємо, Швейцарська конфедерація виділить Вінниці 16,08 млн франків (176,196 млн. гривень) на реалізацію енергоеффективних проектів в системі надання житлово-комунальних послуг.

Джерело – «ВінницяІнфо»



 
Коментарі (0)