ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЛьвів продовжує активно створювати ОСББ

Львів продовжує активно створювати ОСББ

Відповідальний власник – якісне житло. У Львові мешканці активно об’єднуються в ОСББ.
Станом на 1 листопада у Львові функціонувало на 4 об’єднання більше, ніж за аналогічний період минулого року. Відтак, протягом 2011 року проведено ремонтні роботи на 16 об’єктах ОСББ.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Львів продовжує лідирувати за кількістю створених ОСББ. Станом на 1 листопада 2011 року у нас функціонувало 437 об’єднань власників будинків. Для порівняння, у Донецьку – 319, у Дніпропетровську – 244.

За січень-жовтень 2011 року у Львові створено 45 ОСББ, що на 4 більше від аналогічного періоду минулого року. Для порівняння, у Донецьку та Дніпропетровську за січень-жовтень 2011 року було створено по 23 ОСББ», - повідомила начальник відділу супроводу ОСББ, ресурсного центру для розвитку ОСББ Галина Когут.

Мешканці Львова продовжують об’єднуватися, щоб бути справжніми господарями у власному будинку та змінювати ситуацію зі станом будівель на краще.

«Для мене першим поштовхом створити ОСББ стало бажання здійснювати контроль за витрачанням коштів та бачити реальні результати виконаних робіт. Для мешканців дуже важливою є прозорість звітності. Кожні 3 місяці я звітую, куди йдуть гроші. І це дало величезний результат: за 1,5 року вдалося скоротити борги мешканців по сплаті за комунальні послуги від 200 тис. грн. до 6 тис. грн. Тому жителям міста, які ще не є членами ОСББ, раджу не боятися змін і об’єднуватися», - зазначив голова ОСББ «Світанок» Віталій Сліпко.

Як повідомили у відділі капітального ремонту Львівської міської ради, переважаючим видом робіт на об’єктах ОСББ є ремонт покрівель та реконструкція інженерних мереж.

«Майже на 100% виконані роботи по ремонту покрівель. Зараз проводяться роботи по інженерних мережах. У цілому протягом року ремонтні роботи виконано на 60%», -пояснив начальник відділу капітального ремонту Львівської міської ради Борис Березяк.

Нагадаємо, протягом 2011 року було проведено капітальні ремонти на 10 об’єктах ОСББ: відремонтовано 6 покрівель, 1 каналізаційну мережу, 2 системи водопостачання та 1 електромережу. Також здійснювалися роботи по реконструкції на 6 об’єктах: ремонт 1 покрівлі, 1 балкону, 3 системи водо- та тепло забезпечення, 1 електромережі. Тривають роботи на 4-х об’єктах.

 

 
Коментарі (0)