ГоловнаНовини ЖКГПолітикаАеропорти «Бориспіль» і «Львів» планують передати в концесію туркам

Аеропорти «Бориспіль» і «Львів» планують передати в концесію туркам

Міністерство інфраструктури України на чолі з Володимиром Омеляном веде перемовини з турками про передачу їм в концесію аеропортів "Бориспіль" і "Львів"

Міністерство інфраструктури України на чолі з Володимиром Омеляном веде перемовини з турками про передачу їм в концесію аеропортів "Бориспіль" і "Львів", вважає журналіст, експерт Олександр Дубинський

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

"Міністр інфраструктури Омелян готується до дембельського акорду перед відставкою. За даними сайту dubinsky.pro він веде перемовини з турками про передачу їм в концесію аеропортів "Бориспіль" і "Львів". Але проблема в тому, що в концесію зазвичай віддають аеропорти, які потребують серйозних інвестицій в інфраструктуру - але ні у аеропорту "Бориспіль", ні у аеропорту "Львів" таких потреб немає", - зазначив Дубинський.

Журналіст зазначає, що на сьогоднішній день аеропорт "Бориспіль" є прибутковим і демонструє хороші фінансові результати.

"Він входить в десятку держпідприємств з найбільшою валютною виручкою. У чому ж сенс концесії і чому у Омеляна так завзято спростовують переговори з турками? Мої джерела стверджують, що в даному випадку йдеться про корупційну угоду, в якій міністр Омелян отримує гроші, а турки - можливість замкнути на свій основний хаб "Ататюрк" більшу частину пасажиропотоку "Борисполя" (зараз це 8,5 млн осіб на рік)", - відзначає експерт.

Як повідомляли ЗМІ, під час відпустки в серпні міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів з представниками турецької авіаційної індустрії закриті переговори щодо планів експансії на український ринок.

За даними видання EUReporter, на зустрічі були присутні: заступник голови компанії TAV airports - керуючої компанії аеропортом "Ататюрк", Антонін Беерієр, генеральний директор авіакомпанії Atlas Global, Орхан Джошкун, а також заступник голови правління компанії Turkish Airlines, Білал Екші.

Як повідомляється з посиланням на осіб, близьких до одного з учасників зустрічі, імовірно, були обговорені питання спільних проектів на території України, в першу чергу - у сфері транспортної інфраструктури, для реалізації яких інвесторам необхідно спиратися на підтримку профільного міністерства. Серед інших питань - сприяння розширенню присутності на українському авіаринку турецьких авіаперевізників, зокрема - Atlas Global, що має стати своєрідною компенсацією в громадській думці після провалу переговорів з ірландським лоукостером Rayanair, а також перенаправити транзитні потоки в турецький аеропорт "Ататюрк".

Стамбульський аеропорт "Ататюрк" є третім в Європі за кількістю обслужених пасажирів. Так, згідно з оприлюдненими планами, до кінця 2017 він прийме близько 90 мільйонів пасажирів. Пасажиропотік в "Борисполі" склав 7 млн.

 

 
Коментарі (0)