ГоловнаНовини ЖКГПолітикаМВФ відкриває нову програму підтримки економічної політики України

МВФ відкриває нову програму підтримки економічної політики України

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by
Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), повідомляє прес-служба Кабміну.
 
Загальний обсяг програми - 3,9 млрд доларів.
 
Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів має надійти в Україну до 25 грудня. Рішення про подальші транші прийматиметься в травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів України у виконанні умов Меморандуму.
 
Програма stand by має допомогти Україні підтримувати макростабільність у найближчі роки, коли Україна змушена долати низку викликів, зумовлених посиленням тиску від російської агресії, президентськими і парламентськими виборами в 2019 році та необхідністю забезпечення пікових виплат по зовнішньому боргу.
 
Разом із тим програма охоплюватиме цілу низку ключових для розвитку країни заходів: продовження фіскальної консолідації для постійного зменшення тягаря державного боргу, підтримання Нацбанком гнучкого обмінного курсу і жорсткої монетарної позиції з метою зниження інфляції та подальшого накопичення міжнародних резервів, активізація реформ, спрямованих на подальше посилення адміністрування податків, фінансового та енергетичного секторів, а також посилення боротьби з корупцією.
 

Це – десята програма МВФ для України. 

 
Коментарі (0)