ГоловнаКоментаріГазопостачанняАльтернативне паливо «витягне» гроші з українців

Альтернативне паливо «витягне» гроші з українців

Переведення газових котелень на альтернативні види палива дорого обійдеться українцям, адже тоді доведеться особливо піклуватися про енергоефективність - утеплювати квартири, дахи, вікна, що вимагає додаткових витрат.

Уряд планує переобладнати газові котельні на роботу з альтернативними видами палива, аби прожити опалювальний сезон з теплими батареями. Проте, це буде безрезультатно, якщо українці не займуться утепленням своїх будинків. Такої думки притримується виконавчий директор Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Андрій Чубик, передає Голос Столиці

«Воно (використання альтернативного палива, – ред.) буде дорожче, тому потрібно в першу чергу не тільки переобладнувати котли, міняти інше обладнання, але й турбуватися про енергоефективність. Тобто утеплювати двері, вікна, дахи і все інше. От тоді в комплексі такий підхід дасть добрий результат і люди будуть платити не набагато більше, ніж зараз платять, а комфортність і умови життя будуть такі ж самі або навіть покращаться», – сказав пан Чубик.

Проте, на думку експерта, курс на «зелену» енергетику – це краще, аніж сподіватися на владнання газових відносин. 

Читайте також: Грошові обмеження: зворотній бік енергозбереження

«Дешевого палива в принципі бути не може. Однозначно на ринку є його ціна, ринкова ціна. Але насправді, враховуючи те, що це локальні ресурси, враховуючи те, що це довгострокова інвестиція, то вона однозначно буде кращим варіантом, ніж сподіватися на те, що в нас буде все гаразд, наприклад, з газовими відносинами», – заявив Андрій Чубик.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд України виділить 500 млн грн на переобладнання котелень з газу на альтернативні види палива.
 
Коментарі (1)
Sergiy
15 Серпня 2014 p. 08:45
Цікаво! А хто має піклуватися про власність та комфорт у власному житлі? Постав облік води та газу в квартирі і будеш споживати мінімум в 2.5 рази менше відносно норм.А на енергозберігаючі заходи на спільному майні, відкладай хоча б 5 відсотків від вартості квартири в рік і матимеш кошти для участі у спільному фінансуванні енергозберігаючих заходів з іншими співласниками. Звісно держава має нарешті створити законодавчі стимулюючі механізми щодо енергозбереження(ЕСКО).Або переїзджаємо до села ,там немає централізованого опалення. Не буде кого критикувати та лякати витягнутими грошима..