ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГАномальні холоди продемонстрували енергозатратність української енергетики – Азаров

Аномальні холоди продемонстрували енергозатратність української енергетики – Азаров

За оцінками експертів щорічний обсяг втрат економіки від неефективного енергоспоживання оцінюється на рівні 15-17 млрд дол.

Аномально холодна погода, яка встановилася в Україні, виявила як сильні сторони нашої енергетики, так і слабкі.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з громадськими об’єднаннями, які займаються питанням енергоефективності, інформує прес-служба уряду.

До сильних сторін Прем’єр-міністр відніс те, що під час пікових навантажень енергосистема працювала без збоїв, а до слабких – велику енергозатратність. «Ми при виробництві електроенергії спалюємо набагато більше палива, ніж у Європі», - зазначив М.Азаров. Разом з тим він зауважив, що під час сильних морозів не було збоїв з постачанням електроенергії.

За оцінками експертів щорічний обсяг втрат економіки від неефективного енергоспоживання оцінюється на рівні 15-17 млрд дол., енергоємність економіки України біль ніж в два рази перевищує показних розвинутих краї, а питома вага енергоресурсів у витратах на утримання та експлуатації житла досягає 60-80%. Саме тому Прем’єр-міністр провів консультації з громадськими організації з питань зниження енергоємності країни.

«Я хочу, щоб такі дискусії як сьогодні пройшли не тільки на рівні Прем’єр-міністра і всеукраїнських громадських організацій, але й на рівні обласних центрів, міст і районів, щоб місцеві керівники залучали до вирішення цієї проблеми не тільки адміністративні ресурси, але і представників громадських організацій: ОСББ, різноманітні наукові організації, виробничі організації – це мій сигнал на місця, що такі дискусії корисні, і вони сприятимуть тому, що ми крок за кроком будемо реалізовувати великі програми з енергоефективності», - підкреслив М.Азаров.

При цьому Прем’єр-міністр запевнив, що енергетична система України працює стабільно, незважаючи на сильні морози.

«У нас були пікові навантаження на нашу енергосистему. Нещодавно ми задіяли приблизно 32 мВт потужностей, і країна пройшла такі пікові навантаження без значних втрат. Наша енергосистема працює ефективно, незважаючи на те, що були виходи з ладу і атомних енергоблоків, і теплових блоків», - зазначив М.Азаров.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)