ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГА.Рева:«Система субсидій не провалилася»

А.Рева:«Система субсидій не провалилася»

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні не провалилася система субсидій
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні не провалилася система субсидій, це він розповів в ефірі телеканалу NEWSONE.
 
«Система субсидій не провалилася. Це був вимушений інструмент для підтримки людей з невисокими доходами», - сказав Андрій Рева.
 
Міністр підкреслив, що комунальні послуги не можуть бути "вільним ринком", але якщо людина з якихось причин не може самостійно заплатити за цю послуги, то держава повинна йому допомогти.
 
Він також зазначив, що в українців повинні підвищитися доходи, що дозволить їм вільно оплачувати рахунки.
 
"І ми, до речі, хочемо прискорити цей процес через монітізацію субсидій. Для того, щоб підвищити можливість людей оплачувати (комунальні послуги - ред.) І дати їм можливість вибору, ми працює над тим, щоб грошима давати людям субсидію. Щоб вони могли використовувати їх на оплату житлово-комунальних послуг, щоб у них з'являвся стимул економити і займатися енергозбереженням ", - підкреслив він.
 
Також Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що зараз реально підвищити мінімальну зарплату, але є проблема, яка заважає уряду це зробити.
 
"Бюджетний кодекс передбачає, що частина витрат фінансує держбюджет, а частина - місцевий. Коли ми піднімаємо мінімальну зарплату, доходи бюджетів збільшуються, але відбувається це непропорційно. Найбільшу вигоду від підвищення мінімальної зарплати отримують місцеві бюджети і у них вже сьогодні є профіцит. Але якщо ми ще піднімемо мінімальну зарплату, цей профіцит збільшиться", - зазначив він.

За словами Реви, надходження від підвищення мінімальної зарплати до державного бюджету менше, ніж до місцевих, а от витрати у вигляді субвенцій виростають в рази. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
07 Травня 2018 p. 23:23
У нас государство, получается , препятствует оплате ком. услуг, поскольку теперь Ощадбанк эту оплату не принимает, а желающих внести квартплату через терминал, очевидно, не много - уж очень часты случаи пропаж внесённых платежей . То есть потребитель не виноват, что у него возник и растёт долг, поскольку не имеет возможности нормально внести оплату.------------------------------------------------------------------------------------- По какой причине государство препятствует оплате - не трудно догадаться: готовится новый мощный виток обесценивания гривны. Обесценивание (инфляция) денег внешне выражаеся в росте цен и тарифов.
Коля Пухов
11 Травня 2018 p. 21:45
Крім того, у кінці опалювального періоду частину наданої "зимової" субсидії забирають назад: споживачі отримали платіжки, де субсидія зазначена із знаком "мінус" і додана до нарахованої суми. ----------------------------------------------------------------------------- Нащо тоді на кожному кроці брехати, що субсидія є бесповоротною?