ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2023-2024Аварія на Дарницькій ТЕЦ порушила тепловий режим киян

Аварія на Дарницькій ТЕЦ порушила тепловий режим киян

У Києві внаслідок аварії на Дарницькій ТЕЦ без тепла та електроенергії тимчасово залишались сотні столичних будинків. Перебої з теплопостачанням спостерігаються досі. У повноцінному режимі ТЕц запрацює лише ввечері.

Аварійне відключення теплової та електричної енергії на Дарницькій ТЕЦ трапилося сьогодні, близько 6:20. Несправність сталася при виконанні робіт планового виведення в ремонт перемикача «Бровари». При цьому сталося коротке замикання та аварійне відключення другої системи шин 110 кВ. Внаслідок чого були знеструмлені дві підстанції – «Русанівська» та «Хімічна» – і розподільча мережа 10 кВ. О 7:30 електричну енергію подано до об’єктів споживання.

Через відключення впродовж двох годин теплопостачання було відсутнє у 1,8 тис. споживачів, у тому числі у медичних та освітніх закладах. Без електричної енергії протягом години перебували 100 багатоповерхівок, 400 приватних будинків, лікарня №2 та трамвайний парк. Електроживлення було відновлено близько 8:00.

Сьогодні до 18:00 підприємство планує поетапно вийти на штатний температурний режим теплозабезпечення. Зараз проводяться роботи з ремонту обладнання, яке вийшло з ладу.

 
Коментарі (0)