ГоловнаСпецпроектиОпалювальний сезон 2023-2024Пожежа Вуглегірської ТЕС каталізувала оптимізацію теплопостачання

Пожежа Вуглегірської ТЕС каталізувала оптимізацію теплопостачання

У Світлодарську розроблять автономну схему оптимізації теплопостачання, незалежну від роботи Вуглегірської ТЕС, вже до наступного опалювального сезону.

Голова облдержадміністрації Андрій Шишацький доручив розробити автономну схему оптимізації теплопостачання у Світлодарську, незалежну від роботи Вуглегірської ТЕС. До наступного опалювального сезону така схема повинна вже працювати, - повідомляє «Укрінформ».

Зараз у місті відсутнє централізоване теплопостачання, але у людей є можливість користуватися електрообігрівачами. За розпорядженням голови ОДА були оперативно придбані електрообігрівальні прилади і роздані людям. Передусім їх отримали соціально незахищені громадяни.

Згідно з прогнозом Гідрометцентру, в найближчу добу на території Донецької області очікується значне потепління, але в разі потреби люди будуть забезпечені джерелами тепла.

Водночас, за інформацією заступника голови Донецької ОДА Валерія Лукашенка, постачання води, електрики та газу у Світлодарську не припинялося. Відразу ж після пожежі були задіяні резервні джерела води, а електропостачання переключено на мережі інших постачальників електроенергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вчора у  Світлодарську (м. Дебальцеве) на Вуглегірській ТЕС ДАЄК «Центренерго» на другому енергоблоці виникла пожежа, внаслідок якої вогнем частково пошкоджено технологічне обладнання та покрівлю будівлі. Тимчасово припинено теплопостачання до Світлодарська (проживає більше 12 тис. осіб) та електропостачання до Новолуганського фільтрувально-очисного водного комплексу.

 
Коментарі (0)