ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійАварії на тепломережах опалювальному сезону не завада

Аварії на тепломережах опалювальному сезону не завада

Попри аварії на тепломережах, зокрема у Києві та Донецькій області, у Мінрегіоні запевняють, що опалювальний період проходить стало, комунальники працюють оперативно.

Опалювальний період загалом в країні проходить стало. Локальні пошкодження теплових мереж ліквідуються оперативно, протягом доби. На всіх підприємствах галузі в цілодобовому режимі працюють аварійні бригади. Вони у повному обсязі забезпечені матеріалами, необхідними для проведення ремонтно-відновлювальних робіт. На цьому наголосив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

За словами Міністра, оперативно-диспечерська служба Мінрегіону цілодобово координує роботу регіонів щодо забезпечення сталої роботи систем життєзабезпечення населення. Налагоджено взаємодію з регіонами  щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації.

«Ми врахували те, що минулої зими бракувало спецтехніки. Тому у цьому році закуплено 309 одиниць комунальної спецтехніки а всього до роботи в зимовий період підготовлено більше 6,5 тис. одиниць комунальної техніки. Крім того, в регіонах укладено договори з підприємствами та організаціями усіх форм власності на залучення понад 5 тисяч одиниць додаткової спеціалізованої техніки для прибирання від снігу вулиць і доріг в населених пунктах. Ця техніка закріплена за вулицями і дорогами в населених пунктах та, у разі потреби, готова негайно приступити до роботи», - сказав Міністр.

Читайте також: Негода змушує комунальників нервувати

Геннадій Темник відзначив роботу комунальних служб, які, за його словами, при снігопадах минулого тижня своєчасно розчистили  вулиці і дороги в населених пунктах, забезпечили безперешкодну роботу громадського транспорту,  доступ людей до робочих місць, об’єктів громадського харчування та медичного обслуговування. До жодного населеного пункту не було обмежено рух автомобільного транспорту.

Він поінформував, що прибирання снігу забезпечували більше 7,5 тис. осіб, понад 1 тис. одиниць комунальної снігоприбиральної техніки, використано  822 тонни паливо-мастильних матеріалів. У регіонах, де спостерігались найбільші снігопади, було додатково  залучено у сторонніх організацій 162 одиниці спеціалізованої техніки.

Окрім того, очільник Мінрегіону висловив вдячність керівництву Донецької області за забезпечення оперативної ліквідації прориву тепломереж, які сталися 15 та 16 грудня.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 17 грудня через аварію на найбільшій котельні Донецька мешканці 90 багатоповерхівок третю добу залишалися без опалення і гарячої води.

 
Коментарі (0)