ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаУкраїнська енергетика потребує європейських соратників

Українська енергетика потребує європейських соратників

Президент, попри призупинку процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між ЄС та Україною, сподівається налагодити співпрацю з Австрією у енергетичній сфері.

Кабінет Міністрів  розпорядився призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Однак, Президент Віктор Янукович заявив, що Україна продовжить йти шляхом євроінтеграції. Зокрема, налагоджуватиме співпрацю з Австрією в енергетичній сфері. Про це він сказав вчора у Відні після зустрічі з федеральним президентом Австрійської Республіки Хайнсом Фішером.

Глава держави наголосив, що для України є важливим поглиблення співпраці з Австрією у сфері енергетики.

«Як ви знаєте, наявні в Україні запаси нафти і газу, які підлягають комерційній експлуатації, можуть істотно знизити залежність нашої держави від імпортних енергоносіїв, а їх розробка - забезпечити значні прибутки для інвесторів», - зазначив Віктор Янукович.

Читайте також: Українська енергетична сфера зацікавила нових інвесторів

За словами Президента, в Україні також усвідомлюють необхідність модернізації вітчизняної газотранспортної системи, що сприятиме зміцненню енергетичної безпеки України.

«Одночасно це зменшить спекуляції щодо надійності поставок газу через Україну в Європу», - підкреслив Глава держави.

Віктор Янукович висловив упевненість, що австрійські компанії могли б взяти активну участь у реалізації цих масштабних проектів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна розширює коло партнерів у газовій сфері. Президент Віктор Янукович запросив австрійські компанії до участі в реалізації проектів, спрямованих на збільшення видобутку газу.

 
Коментарі (0)