ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГУкраїна залучає нових партнерів до видобутку газу

Україна залучає нових партнерів до видобутку газу

Україна розширює коло партнерів у газовій сфері. Зокрема, сьогодні Президент України запросив до відповідних переговорів австрійські компанії.

Україна запрошує австрійські компанії до участі в реалізації проектів, спрямованих на збільшення видобутку газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у Відні, - повідомляє прес-служба Голови держави.

«Ми запрошуємо сьогодні австрійські компанії на переговори поруч зі світовими лідерами, такими як «Шеврон», «Шелл», «Ексон мобайл». Відповідно чекаємо відповідь австрійського бізнесу для проведення таких переговорів», - сказав Глава держави, зауваживши, що для України буде корисним досвід Австрії у видобуванні нафти і газу.

На його переконання, перспективним напрямом двосторонньої співпраці є співробітництво у нафтохімічній галузі. «У нас є нафтопереробні заводи, які нам треба модернізовувати», - сказав Віктор Янукович.

На думку Президента, Україна й Австрія також мають значний потенціал у розвитку транспортної інфраструктури, зокрема в питаннях співробітництва у судноплавстві на Дунаї, в залізничних, автомобільних перевезеннях.

«Є транспортні коридори, які потрібно розвивати. Ми б хотіли, щоб Австрія приєдналась до розвитку цієї інфраструктури», - зазначив він.

Глава держави також підкреслив: для успішної реалізації проектів за всіма напрямками співпраці необхідно створювати мотивації для бізнесу. На переконання Віктора Януковича, цьому також сприяють контакти на найвищому рівні.

 
Коментарі (0)