ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаАвтономному опаленню "світить" мораторій

Автономному опаленню "світить" мораторій

Українцям заборонять самостійно встановлювати системи автономного опалення, водонагрівачі, обігрівачі, газові котли, а також користуватися цими ресурсами без лічильників.

В Україні пропонується ввести мораторій на самовільне відключення від внутрішньобудинкових систем централізованого опалення, а також гарячого водопостачання, а також буде заборонено споживати безоблікового газ і електроенергію, теплову енергію без договору з постачальником. Подібні ініціативи запропонував галузевий регулятор - Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг.

Законопроектом, оприлюдненому на сайті Комісії, пропонується розмежувати територію України на зони регламентованого теплопостачання, які будуть визначатися у відповідності зі схемою теплопостачання населенного пункту. Для кожної зони буде позначено, яка система теплопостачання їй підходить (централізована або автономна). За відключення від централізованих поставок теплової енергії, або за установку індивідуальних систем обігріву законопроектом передбачається штраф у розмірі від 100 до 150 (1,7-2,5 тис. грн) податком неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 
Коментарі (1)
Иван Смольный
30 Січня 2013 p. 01:18
Упс. Вражає словосполука "Мораторій на самовільне відключення". Так воно й зараз "самовільне" заборонено. Штрафи піднімуть - це вже інше. Саме цікаве, що саме до послуг з ЦО, Нацкомпослуг не має жодного відношення, як і до внутрішньо-будинкових інженерних мереж (єпархія Держархінспекції). Хто буде штрафувати? А реально ...,пи-пи. Звалили у одну кучу і поставку теплової енергії і ЦО. Профанація і делітанство.