ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоАзаров «спростить» процес кредитування житла

Азаров «спростить» процес кредитування житла

Прем’єр-міністр повідомив, що під час відвідання Ощадбанку він також побачив, яким чином організована робота з видачі кредитів на житло, поспілкувався з людьми.

Роботу з підписання договорів по кредитуванню житла потрібно організувати  так, як з видачею компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР – чітко та злагоджено. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час  засідання Кабінету Міністрів, коли слухалась інформація про хід реалізації соціальних ініціатив Президента України. Зкорема,  щодо здешевлення вартості кредитів на доступне житло.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Потрібно цю роботу організувати так, як з видачею компенсацій вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. Чітко, злагоджено, зрозуміло. Я особисто зміг в цьому переконатися, відвідавши одне з відділень. Сподіваюся, що така ж обстановка скрізь. А не лише там, куди приїздить Прем’єр-міністр. Хочу подякувати працівникам банку за належну організацію роботи з видачі компенсацій», - зазначив Микола Азаров.

Водночас Прем’єр-міністр повідомив, що під час відвідання Ощадбанку він також побачив, яким чином організована робота з видачі кредитів на житло, поспілкувався з людьми. Майбутні власники помешкань  задоволені тим, що зможуть придбати власні оселі за прийнятними умовами, отримавши кредит на пільгових умовах.

«Потрібно активізувати цю роботу. Кредити, як і інформація про них, мають бути доступними, а умови отримання простими і зрозумілими», - підкреслив Прем’єр-Міністр.

На сьогодні визначено до участі у програмі 88 об’єктів житла, в них для придбання є 3 867 квартир,  повідомив  Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства  Анатолій Близнюк.

Загалом в Україні близько 6,1 тис. громадян виявили бажання отримати кредити на умовах здешевлення відсоткової ставки. Вже в рамках програми укладено 35 договорів, у тому числі у Дніпропетровській області та в м. Києві – по 12 договорів. Понад три тисячі людей знаходяться зараз в процесі підготовки документів для оформлення відповідних угод.

Надати кредитування для придбання житла в межах програми готові чимало  банківських установ. Зокрема, АТ «Ощадбанк» та    АБ «Укргазбанк» по всій території країни; банк «Фінанси та Кредит» – у Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській областях, містах Києві та Севастополі; АТ «Укрексімбанк» – в Автономній Республіці Крим, Львівській, Хмельницькій областях; Укрсоцбанк – в Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Чернівецькій областях та у м. Севастополі; АТ «Брокбізнесбанк» – у місті Києві; ПАТ «Банк Форум» – у Дніпропетровській області; Промінвестбанк – у Чернігівській області; ПАТ КБ «Фінансова Ініціатива» – у Чернівецькій області та м. Севастополі; ПАТ «Кредобанк» – в Автономній Республіці Крим.

 
Коментарі (0)