ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГКиїв ризикує «потонути» у каналізаційних нечистотах

Київ ризикує «потонути» у каналізаційних нечистотах

Влада Києва намагається врятувати столицю від затоплення центральних районів каналізаційними нечистотами. Так, у місті виділили гроші на будівництво додаткового колектора, однак, цих коштів недостатньо.
У Києві необхідно закінчити будівництво нового каналізаційного колектора задля уникнення підтопу нечистотами. Однак, у столиці недостатньо коштів, тож необхідна допомога уряду. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства.
 
«Головна артерія київської каналізаційної системи столиці без перебільшення є однією з найбільш небезпечних об’єктів столиці. Ще у 1999 році об’єкт за результатами обстеження був визнаний як аварійний та непридатний до експлуатації. На деяких ділянках конструкції колектора – повністю зруйновані. У 2005 році перша нитка Головного міського каналізаційного колектора у місті Києві була внесена до Державного реєстру потенційно небезпечних об’єктів. Тому будівництво колектора-дублера звільнить місто від небезпеки потонути в нечистотах. Тому міська влада прийняла рішення про виділення коштів (40 млн грн) для відновлення будівництва нового колектора, яке було припинене з невідомих причин», - заявив чиновник.
 
Так, на завершення будівництва необхідно понад 300 млн грн, однак ця сума передбачає лише будівництво І черги колектора.
 
«Адже якщо будівництво не буде завершене найближчим часом, це може призвести до відключення більшої частини правобережжя міста Києва від каналізації та водопостачання, а також стане причиною затоплення центральної частини міста – Печерського, Подільського та Шевченківського районів - каналізаційними стоками», - підкреслив пан Пантелеєв.
 
 
Крім цього, у КМДА наголошують, що при наявності повноцінного фінансування, переключити стоки на новий колектор можна вже в 2016 – 2017 рр.
 
Загальна вартість робіт становить 1,9 млрд грн у цінах 2010 року. Вартість вже виконаних робіт – 466 млн грн. 
 
Так, новий колектор мав з’явитися у столиці ще до проведення «Євро – 2012», однак через відсутність фінансування роботи практично не велися. Незважаючи на це, вже збудовані частини колектора потребують обслуговування і нагляду для збереження в належному стані.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київською владою прийняте рішення про виділення на будівництво 40 млн грн та негайне відновлення робіт на об’єкті.
 
Коментарі (0)