ГоловнаВибір редакціїЖитлоБезготівкові розрахунки ринку нерухомості не загроза

Безготівкові розрахунки ринку нерухомості не загроза

Експерти не бачать загрози у зменшенні кількості транзакцій з купівлі нерухомості у зв'язку з переходом на безготівкові розрахунки, запевняють, - об'єктивний процес, і надалі ситуація нормалізується.

Зниження кількості операцій з купівлі-продажу нерухомості у зв'язку з переходом на безготівкові розрахунки має тимчасовий характер. Надалі ситуація нормалізується. Таку думку висловив президент Асоціації професійних управляючих нерухомістю Генріх Людкевич, - повідомляє «Голос.UA».

«Те, що у вересні зменшилася кількість транзакцій з купівлі нерухомості - це об'єктивний процес. Як і будь-яке нововведення, безготівкові розрахунки спочатку насторожували населення, не всім було зрозуміло, як будуть проходити ці розрахунки. Однак це тимчасовий процес, люди потроху звикають, банки самі розбираються, проводять роз'яснювальну роботу», - зазначив він.

Прогнозуючи подальшу ситуацію на ринку, експерт зазначив, що населення поступово звикне до новації.

«Населення поступово адаптується, тим більше банки відпрацьовують, відшліфовують схеми по операціях з нерухомістю. Так, що нічого страшного не буде. Ринок вийде на старі показники. Люди освояться, ж звикли, що ціни на житло потрібно вказувати в гривні, а не у валюті», - підкреслив президент Асоціації професійних управляючих нерухомістю.

Читайте також: Нерухомість іде під обов'язкову оцінку

Генріх Людкевич також висловив надію, що безготівкові розрахунки зможуть скоротити кількість тіньових операцій на ринку.

Нагадаємо, з 1 вересня 2013 року готівкові розрахунки між фізичною особою і підприємством (підприємцем) за товари (роботи, послуги) не повинні перевищувати 150 тис. грн.

Крім того, фізичні особи між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, можуть розраховуватися готівкою у розмірі не більше 150 тис. грн.

 
Коментарі (0)