ГоловнаНовини ЖКГЖитлоРеєстрація нерухомості сягнула багатомільйонних показників

Реєстрація нерухомості сягнула багатомільйонних показників

В Україні зареєстровано понад 2 мільйони заяв та запитів щодо реєстру речових прав на нерухоме майно, більшість з них була здійснена нотаріусами.

З початку 2013 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зареєстровано понад 2,15 мільйона заяв та запитів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної реєстраційної служби.

«З них державними реєстраторами органів державної реєстрації прав зареєстровано близько 1,37 мільйона заяв та запитів, решта –  780 тисяч – нотаріусами. Тобто сьогодні 36% реєстраційних дій здійснюється нотаріусами», - зазначив голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона.

За словами посадовця, у Державній реєстраційній службі України спостерігається стабільно високий відсоток розглянутих заяв.

«У середньому по Україні 97% розглянутих заяв. Враховуючи динаміку з початку року, показники розглянутих заяв по будь-якому регіону України є не нижчими за 95%. Це свідчить про те, що ніхто не кладе документи у скриню – їх оперативно опрацьовують та повертають заявникам з відповідним рішенням. У більшості випадків – з документами, що засвідчують здійснення державної реєстрації права заявника. Кількість відмов по країні дуже низька – на рівні 2%. Крім того, зараз вже не потрібно ходити та навіть телефонувати до нашої служби, щоб дізнатися, чи розглянута заява – достатньо за посиланням на сайті  Державної реєстраційної служби України ввести номер, дату та час реєстрації заяви і системою буде відображено інформацію про стан розгляду», - зазначив Дмитро Ворона.  

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у першому півріччі нинішнього року до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено 586,4 тис. записів про реєстрацію прав власності на об’єкти житлової нерухомості.

 
Коментарі (0)