ГоловнаГоловнеФінансування ЖКГБюджет-2013: шокова терапія від Верховної Ради

Бюджет-2013: шокова терапія від Верховної Ради

Без внесення жодних змін, Верховна Рада ухвалила дефіцитний держбюджет на наступний рік. І це, недивлячись на те, що Комітету Ради з питань бюджету був наданний цілий день (5 грудня) на доопрацювання проекту закону.

Верховна Рада прийняла в цілому урядовий проект закону «Про державний бюджет на 2013 рік». За це рішення проголосувало 242 народних депутата. З них більшість - 187 голосів - віддала фракція «Партії регіонів», у фракціях «БЮТ-Батьківщина», КПУ - жоден депутат не підтримав проект бюджету, фракція «НУ- НС», - «за» голосувало 5 депутатів. Позафракційні – «за» 11 парламентарів, фракція «Народна партія» віддала «за» 20 голосів.

Таким чином, без внесення жодних змін, Верховна Рада ухвалила дефіцитний держбюджет на наступний рік. І це, не дивлячись на те, що Комітету Ради з питань бюджету був наданний цілий день (5 грудня) на доопрацювання проекту закону. Різниця між видатками та доходами складає 50,4 млрд грн, що на 10 млрд грн більше, ніж в бюджеті-2012. Зокрема, доходи загального фонду держбюджету в наступному році складуть 361,5 млрд грн, а витрати – 410,7 млрд грн.

Недофінансування галузі ЖКГ, порівняно з бюджетом поточного року, складає 4,5 млрд грн. Крім того, загальнодержавні видатки на 10 млрд грн меньше від суми, яку запросило на 2013 рік Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ (запит був на 15 млрд грн).

Якщо Президент Віктор Янукович поставить свій підпис під цим документом, то наступного року не будуть реалізовані Загальнодержавні програми «Питна вода України», «Програма реформування галузі ЖКГ» («У.К.» - захищені статті), не будуть виділені кошти на встановлення приладів обліку ресурсів в багатоквартирних будинках, на капітальний ремот гуртожитків та кредитування ОСББ. Більш того, будуть значно скорочені витрати на фінансування Державних Програм «Доступне житло» та здешевлення іпотечних кредитів.

 
Коментарі (0)