ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБіла Церква на вихідних залишиться без води

Біла Церква на вихідних залишиться без води

В Білій Церкві, 20 та 21 травня 2017р, буде повністю відключено водопостачання. В ці дні відбудеться планове припинення подачі питної води в місто в зв’язку з профілактичною промивкою і дезінфекцією водопровідних мереж
В Білій Церкві на два вихідні дні, 20 та 21 травня 2017 року, буде повністю відключено водопостачання. В ці дні відбудеться планове припинення  подачі питної води на місто в зв’язку з профілактичною промивкою і дезінфекцією водопровідних мереж, повідомляє прес-служба ТОВ "Білоцерківвода".
 
Користуватися водою в цей час не вийде: вода не поступатиме в труби, а коли водопостачання відновлять, в перші декілька годин вона матиме дуже специфічний запах. Тому потрібно зробити запас води, при чому не в останні хвилини, а заздалегідь! Коли? Краще це зробити в середу та четвер поступово, щоб уникнути ситуації, коли всі одночасно, в п’ятницю в вечері, вирішили набрати воду. Наслідок: тиск в мережах майже відсутній й воду набрати не можливо. Так як багато споживачів в вечері починають набирати воду і тим самим значно підвищують швидкість води в водопровідних мережах, це призводить до підняття осаду і корозії з труб – вода стає не належної якості.
 
 

 

Згідно правил технічної експлуатації систем водопостачання, дезінфекція і промивка водопровідних мереж проводиться до зовнішнього зрізу будинків, але у більшості будинків заміна труб не проводилась із моменту будівництва (за обслуговування внутрішньобудинкових мереж відповідає управитель – ЖЕК або ОСББ), тому для поліпшення якості води після закінчення промивки водопровідних мереж міста та для промивки внутрішньобудинкових мереж необхідно почергово відкривати крани у мийках, раковинах і ваннах.  

 
Коментарі (0)