ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБлакитне паливо сягнуло віддалених кримських районів

Блакитне паливо сягнуло віддалених кримських районів

У Білогірську ввели в експлуатацію газорозподільну станцію, газопровід і реконструйовану центральну котельню.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

«Білогірський район чекав на газифікацію 19 років і до сьогодні залишався єдиним не газифікованим в Криму. Газорозподільна станція зроблена за останнім словом техніки і повністю працює в автоматичному режимі»,  - зазначив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

Газорозподільна станція вартістю 89 млн грн оснащена сучасним обладнанням. ГРС забезпечить теплом жителів Білогірська (18,8 тис. осіб), а також жителів 23 населених пунктів району (14,5 тис. осіб).

До споживачів газ буде доставлятися міжселищним газопроводом,  будівництво якого почалося в грудні 2011 року і до теперішнього часу завершено.

У цей же день після реконструкції відкрили центральну котельню Білогірська. Обладнання котельні було зношено на 95%. В результаті реконструкції роботу котлів перевели з мазуту на природний газ. Котельня забезпечить теплом об'єкти житлового фонду та соціальної сфери центральної частини міста (1,5 тис. споживачів, у тому числі, 38 багатоповерхових будинків). «У котельні введені нові економічні котли. За даними фахівців, це дозволить значно знизити вартість тепла», - резюмував Анатолій Могильов.

 
Коментарі (0)