ГоловнаКиївські будніПодіїБлизько 80% київських закладів громадського харчування працюють з санітарними порушеннями

Близько 80% київських закладів громадського харчування працюють з санітарними порушеннями

Близько 80% столичних закладів громадського харчування працюють з порушеннями вимог санітарних правил, це під час прес-коференції заявив глава Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
Близько 80% столичних закладів громадського харчування працюють з порушеннями вимог санітарних правил, це під час прес-коференції заявив глава Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
 
“Ми провели моніторинг 104 об’єктів столиці. Майже на 60 об’єктах, а це 80% закладів, ми виявили порушення санітарного та ветеринарно-санітарного законодавства. Майже 30% тимчасово призупинити свою діяльність до проведення ремонтних робіт, заміни обладнання і перевірки медичних книжок у працівників,” — сказав Олег Рубан.
 
Він додав, що перш за все були перевірені суб’єкти, де продавалася риба, виготовлялися роли і інші морепродукти.
 
Раніше в Держпродспоживслужбі заявили, що спалахи ботулізму є наслідком дії мораторію на перевірки бізнесу.
 
За даними експертів, мораторій на перевірки також загострює напружену ситуацію в сфері небезпечних відходів. Відсутність контролю призвело до поширення шахраїв на ринку і несумлінної поведінки утилізаторів отруйних речовин. У травні хімікатами отруїлися харківські діти.

За даними прокуратури, приватна компанія 17 травня вивантажила на звалищі 54 бочки об’ємом 200 літрів кожна з невідомими речовинами. На трьох ємностях є напис “метилмеркаптан”. Саме з цих бочок стався витік речовини. Внаслідок забруднення в лікарню госпіталізовано 3-х неповнолітніх жителів села (2000-2004 р.н.). 

 
Коментарі (0)